Učenie cez internet

Je to už 8 dní od posledného článku a tak som sa rozhodol napísať nový ktorý som chcel písať už pred týždňom 😀. Zasa som chcel napísať článok s informačnou hodnotu ktorý nie je o programovaní, alebo tvorbe webov. A tu sa mi téma pre článok dostala do rúk rovno v škole. Povedal som že článok nebude o tvorbe webov ale je to blízko. Ak chcete vedieť o čom článok je čítajte ďalej.

Už pred nejakou dobou sa našej fyzikárke dostala do rúk stránka www.planetavedomosti.sk, nepatrím medzi ľudí ktorý fyziku nechápu, dokonca sa radím k tej menšine ktorú aj baví, veď aj samotný Sheldon Cooper je teoretický fyzik. Ale hodiny keď nám učiteľka pustila 10 prezentácii ktoré mali len minimálnu spojitosť s učivom ma fakt nebavili, hlavne keď som vďaka tomu z učiva čo sme mali prebrať nevedel nič a musel som sa ho naučiť sám, niežeby mi to robilo problém keď že väčšinu školskej dochádzky som chorý a učím sa sám doma 😀. Ale nebolo to ono a už vôbec nehovorím o tých čo fyziku nechápu aj keď im učivo niekto vysvetlí. Čo už, človek sa musí prispôsobiť a tak som si zvykol aj ja.

Lenže nedávno sme dostali zaujímavejšiu prácu spojenú s touto stránkou. Dostali sme totiž úlohu na www.naucsaviac.sk (podprojekt vyššie zmieňovanej stránky). Úlohy na internete som už samozrejme dostal ale to som len niečo stiahol, vytlačil alebo len napísal odpovede a bol pokoj. Ale toto bolo iné. Tieto úlohy sa odovzdávali rovno cez internet a celé to bolo krásne vo Flashi. Prvé čo ma samozrejme napadlo bolo ako to skúsiť aspoň minimálne hacknúť 😀. Úloha od prvého zapnutia počítala čas ako dlho úlohu robím a počet chýb ktorých som sa dopustil. To by nebolo nič hrozné keby podľa nej nebol rozdiel 522 a 225. A tu som našiel svoju zábavku, stačilo vymazať coockies pre sessions ID a úloha ani nevedela kto som, keďže sa moje výsledky odoslali až keď som klikol na „Odoslať úlohu“.

Ale aby som sa iba nesťažoval a nemachroval poviem vám moje dojmi z tejto úlohy. Výhodou bolo že pred každou úlohou bolo buď video vysvetľujúce daný jav alebo situáciu, poprípade vzorec na počítanie. A v niektorých dokonca aj možnosť si danú situáciu, aj keď len virtuálne, situáciu vyskúšať a poučiť sa z pozorovaní. Toto bolo najväčšou výhodou hlavne preto že pomôcky v našej škole väčšinou nie sú a ak sú tak sú v dosť zlom stave. Všetkými týmito animáciami a zvukmi sa mi táto úloha veľmi páčila, samozrejme aj kvôli minimu písania keďže mi dosť vadí písať napríklad postup počítania príkladu keď ho mám z hlavy 😀.

A na záver pár obrázkov z danej úlohy.

Obrázok 1
Obrázok 2
Obrázok 3
Obrázok 4

Ak ste sa dočítali až sem ďakujem za prečítanie článku, ale ak som vám ja ako autor ukradnutý nestrácajte čas s čítaním ďalej a len všade tento článok zdielajte. A vám čo ste neprestali by som sa rád s niečím pochválil. Pravdepodobne ste len jackm a Satik64 takže viete že tento rok končím 9. ročník a tak sa chcem pochváliť že ma zobrali na Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského do nerd… matematickej triedy. Nabudúce by som rád napísal článok o Minecrafte keďže je to hra ktorú milujem a ešte som o nej nepísal 😀.