Hrdinov návrat späť

Vítam vás milí poslucháči náš pravidelného televízneho občasníku s názvom „GreenMan bloguje“.

Je to už 11 mesiacov a 1 deň čo som sem napísal svoje posledné slovo. (Pre záujemcov bolo to slovo „všetko“) Potom som s blogovaním prestal. Pýtate sa prečo, že? Ja som to vedel. Všetko to bolo vinou jedného človeka plus mínus. 1. dôvod bolo IC.cz, jeho dokonalá rýchlosť(1 b/s) a dostupnosť serverov(0,1%) ma proste, a to sa podržte, odradila od písania pretože to tu nik nemohol čítať. Ďalší dôvod bol tunajší RS[Redakčný systém(Vec vďaka ktorej spravujem tento web)] je proste neskutočne pomalý a nepraktický. Naprogramoval ho jeden neznámi programátor ktorý absolútne nevie čo je to PHP(vy to určite viete, skratku netreba vysvetľovať), myslím že sa volal GreenMan. A tretí dôvod bol… tretí som vlastne nemal, ale to je jedno.

A prečo som zasa začal? Už od jesene, niekedy začiatkom školského roku, som videl svoje prvé Webexpo, bohužiaľ nie naživo 😢, a tam som videl niečo veľmi zaujímavé a pomocné. Prednášku o Nette frameworku 2.0 (framework pre PHP). Samozrejme že ako náhle som zistil že niečo ako framework pre PHP existuje chcel som sa ho naučiť a používať ho. Po týždni učenia som si myslel že ho viem a začal som robiť RS pre blog, nazval som ho kódovým názvom Midori namiesto Green-PHP aby nevedela konkurencia čo robím(Midori sa píše 緑). A ako som tak na tom robil tak som sa po Vianociach na to vykašlal a začal odznova robiť Midori 2.0. A dnes som sa vykašlal aj na to lebo už pekne dlho chcem blog a furt hovno z toho.

Teraz keď som urobil Testovanie 9 2011, matematika 100% a slovenčina len úbohých 85%, som sa rozhodol že sa naučím Nette poriadne a nie z rýchlokurzu „skopči čo môžeš raz to pochopíš“, k tomu sa chcem naučiť aj jQuery aby som nemusel robiť Javascript čisto[keď som robil niečo zložitejšie podarilo sa mi zhodiť celý Win(Windows)]. A keď to zvládnem na prijatelnú úroveň proste si možno hádam pravdepodobne spravím nový RS pre blog, ktorý bude na doméne 2. rádu(napr. facebook.com alebo google.com).

V nejakom rozhovore na Zajtra.sk som čítal že bloger by mával písať pravidelne takže budem aj ja. Neviem či každú stredu ako minule alebo si vyberiem iný interval, čítal som totiž že v začiatkoch je najlepšie písať každý deň ale to by sa asi blížilo k tým super cool statusom na FB(Facebook). Možno sa tu dočkáte aj nejakých prekladov anime keďže ma štve že super anime ako Nodame Cantabile nie je preložené celé.

Nakoniec sa s vami lúčim slovami veľkého mysliteľa a učenca, Green. 😉