Konachan.com downloader

Konachan.com downloader

Keďže o sebe s obľubou tvrdím, že som grafik a programátor je dosť divné, že väčšina článkov na tomto blogu sa točí okolo anime. Hlavným dôvodom je, že to flákam a tak som sa rozhodol pochváliť sa tu aj tými menšími blbostičkami, čo z času na čas splodím. Ako čiastočný potomok ľudského rodu som samozrejme lenivý a ako „programátor“ ešte viac. A preto si rád uľahčujem život niekoľko riadkovými kódmi, ktoré sú schopné ma väčšinou z 90% nahradiť (tých 10% je len užívanie si výsledku práce). A tu môžem začať rozprávať tento nový príbeh o tom, ako som po dlhej dobe programoval užitočnú vec.

Tých pár ľudí, čo ma sleduje na Twitteri alebo na všetkými nenávidenom Facebooku (Z bezpečnostných dôvodov odkaz chýba. Bojím sa šialených fanúšikov.), si mohli všimnúť, že som nedávno dopozeral anime Mahou Shoujo Madoka Magika (Áno, už zasa anime…) a veľmi sa mi páčilo. Po grafickej stránke bolo veľmi pekné a vďačné, takže mi bolo hneď jasné, že sa nájdu stovky krásnych pozadí s týmto anime. A tak som zablúdil na konachan.com (v tejto dobe moja obľúbená stránka s pozadiami) a zadal si do vyhľadávania „mahou_shoujo_madoka_magica“ a kde sa vzalo, tu sa vzalo vybehol na mňa počet strán 83 strán obrázkov. A mne bolo jasné, že ich budem chcieť väčšinu. [Filozofická vsuvka: Nie som si istý, či som úchylný lebo ich chcem všetky alebo ich chcem všetky pretože som úchylný.] Po 7 stranách mi došlo, že by som tu bol ešte 6,4 rokov pokiaľ by som to prešiel všetko a tak sa vo mne zobudil niečo, čo spalo v najtemnejšej časti môjho sveta… Áno, presne to. Môj vnútorný programátor. Keďže som primárne PHPčka a venujem sa mu už nejaký ten piatok (Niekto mal kamarátov ja som sa hral do noci s PHP.), začal som bez premýšľania robiť v ňom. Lenže PHP nie je práve najmenej náročné, hlavne keď ide o veci na ktoré nebolo navrhnuté. Aj keď som mal program za menej ako hodinu, to ako sa choval k môjmu PC sa mi už tak veľmi nepáčilo. A mať zapnutý jeden prehliadač navyše aby som mal istotu, že sa všetko stiahlo bolo dosť nepraktické.

A tak som sa chopil mojich mizerných znalostí C# a výborných znalostí Googlu a začal prerábať program do C# a jeho .NET Framework (Keby som pri PHP neprestal s nette bolo by to len zjednodušenie :-D). Zabralo to síce o 3 hodiny viac ako pôvodný PHP kód, má to 5krát viac riadkov a nevyznám sa v tom tak dobre, ale funguje a rád by som sa o neho podelil s vami. Viem, že sa nájde niečo jednoduchšie a lepšie, ale tu šlo nácvik a lenivosť hľadať to. A predsa len vypadá to husto keď vám ploche beží niečo takéto.

Konachan Downloader

Do budúcna plánujem možnosť sťahovania viac tagov naraz, aby ste si mohli dať napríklad na noc stiahnuť miliardy pozadí z obľúbených anime alebo priaznivejšie UI. Vychádzal som len zo znalostí čo mám a tie sa točia len okolo konzole.

A ako táto zrúdička vlastne funguje? Najprv zadáte tag ktorý chcete stiahnuť. Ide vlastne o presný text z vyhľadávacieho poľa. Napr. „suzumiya_haruhi“ pre všetky obrázky s Haruhi, „k-on! rating:questionable“ pre všetky obrázky z K-On! z kategórie Ecchi alebo „rating:explicit“ pre váš milovaný obsah +18. Jediný problém je, že to musíte prepísať ručne. To vás donúti si rozmyslieť, či si stiahnete všetko alebo len tie vaše prasačinky. Ďalej zadáte stránku od ktorej chcete začať sťahovanie a nakoniec stránku po ktorú chcete sťahovať. Pár slovíčok, 2 čísla a môžete čakať a na krásnu odmenu.

Sťahovať môžete tu!

Keďže ide o program v C# musíte mať .NET Framework, takže Mappláci majú smolu. Dúfam, že vám program pôjde a bude sa vám hodiť, ak nie tak nahláste a pokúsim sa to opraviť/pomôcť vám. Zatiaľ Green! Mňa ešte čaká roztriediť 640 obrázkov na tie ktoré chcem, nechcem a sliepky s kravatou.